Size bir telefon kadar yakınız
0284) 225 11 43
Dil Seçin
tr

Anasayfa » Hakkımızda
Firma Tarihçesi

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na göre oda kurulmak istenen yerde çalışmakta olan sanat,hizmet ve meslek  sahipleri ile esnaftan en az beşyüz kişinin isteği ve Bakanlık izni ile kurulur.Oda unvanında esnaf,sanatkar veya esnaf ve sanatkar ibaresi yer alır.
           (E.Ş.O.O.) Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası,Üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak,şoförlük mesleğini değişen ve gelişen günümüz koşullarına uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplinini, ahlakını korumak amacıyla kurulmuş 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununa bağlı kamu kurumu niteliğinde bir  meslek kuruluşudur.
          Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası ,1950 yılında Şoförler Cemiyeti adı altında kurulmuştur. Bu nam altında faaliyetlerini sürdüren esnaf teşkilatı,17.07.1964 yılında yürürlüğe giren  507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanununu ile Şoförler Cemiyeti adı altında faaliyet gösteren bu kuruluşlar 507 sayılı kanun kapsamında Şoförler ve Otomobilciler Derneği adını almıştır.Şoförler Odaları 1955 yılından 1984 yılına kadar mevcut şoför esnafını bir çatı altında toplayarak onların hak ve menfaatlerini korumuş, 1984 yılında Esnaf sicil kayıtlarıyla daha düzenli bir hale getirilmiştir.17.05.1991 tarihinde 3741 sayılı kanunla Esnaf ve Küçük Sanatkarlar kanununda yapılan düzenleme ile Meslek odamız bu günkü adı olan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası adıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

Bizimle İletişime Geçin